søndag 16. august 2009

Forberedelser


Lørdag 15 August dro Mr Pettersen og meg inn til Gulen for å gå litt i terrenget. Samtitig måtte vi merke stien opp til gapahuken. Den går inni granskogen, og er det mørk er det ofte vannskelig å finne fram uten å støye for mye. vi reiste fra sagstad 0530 og etter 2 timer var vi på veg oppover lien.


Med oss hadde vi 2 hunder, og vi var litt spent på Mr.Pettersens Jaktlabrador Keito. Den er 5mnd gammel. Den tok rask kommandoen og vi fulgte den over stokk og stein. Vi oppdaget rask at den fulgte et ferskt spor, da den galant hoppet over gammal skit.


Vi lot den ture på, den ble mer og mer ivrig. Hang vi for mye etter ventet den tolmodig, og jaggu loste han oss frem til kolle og kalv. De stor inni et lite granfelt 25m fra oss, bukken så vi ikke. Men desto mer hørte vi kjeftingen litt høyere i lien.


Vi så utrolig mye spor og der er nok mye hjort. Men det er bratte lier og mye skog, så det blit ikke lett å få has på dem, vi må enten ta dem helt nede, eller klare å presse dem opp over tregrensen.


10 grader lett regn som ble til kraftig regn når vi var ferdig :-)

5 kommentarer:

  1. Jeg er nesten litt imponert over at du har klart å opprette en blogg. Men la oss ikke gjøre det til en familieting, selvom vi for all del har litt for mye underholdning å dele med omverdenen =p

    SvarSlett
  2. Jeg antar Mr Pettersen er riktig så stolt av sin unge håpefunne nå. Han blir vel ikke enkel å ha med å gjøre nå :)
    Det er vel på tide med hardtrenig av Canis....

    SvarSlett
  3. Stolt som en hane. Den gutten kommer til å skaffe oss mye mat på bordet i fremtiden

    SvarSlett
  4. Og et svært gevir til hytta mi?

    SvarSlett
  5. Ja Roar har lovet å ta den kjempen som går der inne. 14 skulle holde

    SvarSlett